Het ontstaan van Mirza Foundation

Er zijn in Nederland helaas meer dan 10.000 kinderen met een handicap die nooit naar school gaan. Vele anderen zitten op een school ver weg van huis waardoor zij geen vriendjes hebben in de buurt. Mirza Foundation is gestart als ouderinitiatief om deze kinderen te helpen leren en spelen met zorg en onderwijs wat bij hen past. Liefst met kinderen zonder handicap. Want veel kinderen met een handicap zijn eenzaam, en samen naar school gaan is de manier om andere kinderen te ontmoeten.

Initiatiefnemer Abdullah Karatas van Mirza Foundation heeft een zoon van 8 jaar met Autisme en een intellectuele beperking;

Mijn zoon Mirza heeft de diagnose Autisme met intellectuele beperking gekregen toen hij 18 maanden oud was. Jarenlang zijn wij zoekende geweest naar een instelling waarbij ons kind kon leren en zichzelf kon zijn. Na veel afwijzingen en mindere ervaringen hebben wij besloten om zelf een start te geven aan een initiatief waarbij kinderen zoals Mirza kunnen leren en plezier hebben. Het Samen naar School initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind paste precies in het beeld wat wij voor ogen hadden en wij waren dan ook direct enthousiast.”

Het onstaan van onze Logo

Bij Mirza Foundation streven we ernaar om zorg en ondersteuning te bieden die mensen niet alleen helpt in het heden, maar ook inspireert om naar de toekomst te kijken. Dit ideaal wordt weerspiegeld in ons logo, dat is ontworpen om onze missie en visie uit te drukken.

Het centrale element van ons logo is een kind dat naar de sterren reikt. Dit beeld is krachtig; het symboliseert hoop, dromen en de aspiraties die wij hebben voor iedereen die wij ondersteunen. Het kind in het logo staat voor onze cliënten, wiens potentieel we maximaal willen ondersteunen en ontwikkelen. Het naar de sterren reiken vertegenwoordigt ons geloof in het onbegrensde potentieel van ieder individu en de zorg die wij bieden om dit potentieel te bereiken.

mirza schommel
cropped Wordpress
×