sport3
sport4
sport8
sport2
sport1 1

UnieKids Sport Academy

Wij bieden individuele sportbegeleiding op maat voor kinderen met autisme en/of een (vermoeden van) ontwikkelingsachterstand. Er wordt individueel met een bevoegd sportcoach gewerkt in een veilige en speelrijke sportlocatie aan vastgestelde doelen. De doelen zijn niet enkel fysiek van aard, wij werken ook aan cognitieve doelen of zelfs gedrag. In 2 tot 5 wekelijkse sessies zorgen wij ervoor dat kinderen ontwikkelen, plezier hebben en uiteraard het beste uit zichzelf halen!

Aangepast sportbegeleiding

Op het moment zijn wij gestart met sportbegeleiding in een sportlokaal. Onze pijlers zijn hierbij:

  • Individuele begeleiding door een bevoegd sportleraar.
  • Niveau en moeilijkheidsgraad aangepast aan het kind.
  • Oefeningen die helpen bij vaardigheden als grof- en fijn motoriek, bilateraal denken, balans en omgevingsbewustzijn.
  • Leerlingvolgsysteem waar doelen worden vastgelegd en bijgehouden.
  • Duidelijke informatie over de progressie naar ouders met foto / video na elke sessie.
  • Overdracht naar scholen / instellingen is mogelijk op aanvraag.

Waarom is dit nodig?

De meeste vormen van autismetherapien komen voort uit programma’s die gericht zijn op het ontwikkelen van communicatieve, cognitieve en sociale vaardigheden. De meeste van deze vaardigheden worden onderwezen in een klaslokaal waar leerlingen in contact komen met docenten en andere leerlingen. Hoewel deze behandeling noodzakelijk is, is er één vorm van therapie die het meest wordt verwaarloosd bij mensen met autisme: fysieke activiteit.

Lichamelijke activiteit biedt dezelfde componenten als behandelingen in de klas zoals communicatieve- en cognitieve vaardigheden en sensorische verwerking. Fysieke activiteit zorgt hiernaast ook voor verbeterde motorische vaardigheden, een betere cardiovasculaire gezondheid en een vermindering van zelfstimulerend gedrag zoals wiegen met het lichaam, handfladderen en hoofdknikken. Afgezien van deze voordelen zorgt een sportprogramma voor een verbeterd zelfbeeld en meer geluk. Lichamelijke activiteit als geheel zorgt ervoor dat het lichaam chemicaliën afgeeft die bekend staan ​​als endorfines. Endorfines werken samen met de hersenreceptoren die uw waarneming van pijn verminderen. Dit proces bevordert een positief gevoel in het lichaam en vergroot het geluksgevoel.

Het hebben van verhoogde niveau van positieve emoties bij kinderen met ASS leidt tot beter cognitief functioneren, meer sociale vaardigheden, minder uitdagend gedrag en een verminderde afhankelijkheid.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door op het onderstaande aanmeldknop te klikken en onze contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om verdere details te bespreken.

×